Saturday, January 5, 2013

Observation

I noticed something funny.. My mood goes in cycles and my ups and downs have become more and more clear for me to see. I read back some of my posts and noticed that the ones written in an 'up' state of mind were much more fun and energetic and had more comments and pageviews as well. The ones written when I was down were less enthousiastic and thus less interesting.

So.. Should I just stop writing when I feel down? Or should I stop trying to write something fun when I don't feel fun and have my writing more honest like that? What do you think? Reading optimistic things feels better, but nothing is all optimistic and great, is it?

4 comments:

Annie Bodelier said...

Dorien, ik denk dat je gewoon moet doen wat voor JOU goed voelt. Uiteindelijk is het jouw blog! Het ligt er uiteraard ook aan wat je met je blog wilt - een uitlaatklep voor jezelf of vind je de reacties belangrijk. En je hebt gelijk: het leven is nooit alleen maar leuk, dus het zou raar zijn om alleen maar leuke dingen te posten.
groetjes

Dorien Ruben said...

Hoi Annie,
Bedankt voor je reactie! Ik schrijf omdat ik dingen wil delen, dus dan zijn reacties natuurlijk wel belangrijk.. Als een ander het niet wil lezen heb ik wel lekker geschreven, maar sla ik de plank toch een beetje mis. Maar ik wil ook wel onprettige dingen delen.. ;) Juist van de imperfecties en nare dingen waar we tegenaan lopen kunnen we leren en nieuwe dingen maken.. Er worden zo veel imperfecties verzwegen dat we soms gaan denken dat wij de enigen zijn met die en die problemen.. Het zou fijn zijn als we open konden zijn en alles gewoon konden delen.. mooi en niet mooi.

Lisette said...

Hoi Dorien, helemaal mee eens :) ik had er laatst nog een gesprek met Jerry en Jesse over op de academie, dat ging over twijfelen. Dit is ook iets wat we tegenwoordig niet meer 'mogen laten zien', of in ieder geval wordt er geen ruimte meer voor gecreeerd. Heel jammer, want iedereen twijfelt en is onzeker en daar kun je juist je kracht uithalen. Wel mooi om dit dan nu tegen te komen :)

Dorien Ruben said...

Hey Lisette,
Grappig dat jullie het daar pas nog over gehad hebben! Ik kom inderdaad zo veel 'zwakke' dingen van onszelf tegen die we liefst verstoppen.. heb het er maar niet over. Er wordt vooral gepraat over successen en mooie dingen. Ik ben het met je eens dat we juist heel veel kunnen halen uit het niet wegstoppen, maar gebruiken van dingen als twijfel inderdaad.. :)